2013. november 12., kedd

Sunny a napokban

Sunny éli kicsi életét. Minden rendben van vele. A legutóbbi vakációnkon kicsit aggódtunk, hogy mi lesz az utazással. Ugyanis szegénykének annyiszor kellett ki-bemásznia az utazódobozába, hogy a végén már semmi kedve nem volt. Egyik alkalommal is már nagyon nehezen lehetett rávenni, hogy bemenjen, még a falatka sem segített, de aztán csak el tudtunk indulni. Kicsit később észrevettem, hogy a doboza hátsó részében egy méhescske üldögél, amitől kicsit meg is ijedtem. Mert korábban már volt gondunk a méhekkel. Úgyhogy gyorsan kiszálltunk és útnak engedtük a méhecskét és megnyugodtunk. Csak épp ott álltunk az autó mellett egy forgalmas főút szélén egy kutyával, aki semmi hajlandóságot sem mutatott arra, hogy ezredjére is besétáljon a dobozába. Végül hosszú győzködés után, megadta magát és szépen bement és folytattuk tovább az utunkat. Azóta már eltelt néhány hét és Sunny újra szeret utazni, hétvégén Egerbe mentünk és a csomagjainkat látva, sejtette, hogy utazás lett. Olyan iramban rohant le a lépcsőkön a kocsi felé, hogy a fordulókban ki is csúsztak a hátsó lábai alóla. A dobozában végig aludta az egész utat aztán pedig randalírozott 2 napig.
 Amúgy a bőröndöket nagyon szereti, vagy belemászni, vagy az orrával felnyitogatni, ha még nincs lezárva, vagy rágcsálni a műanyag részeit.
És amit eddig nem tudtam róla... Hogy aludni is szeret a bőrönd tetején. Sajnos, erről nincs képem, mert kb. hajnal 5-től, reggel 7-ig történt az eset és csak félálomban figyelgettem, mit művel. Ő sosem fekszik le csak úgy simán, mindig megágyal. Elkezdi beigazgatni a párnát, nagyon hangos szuszogások, nyöszörgések közepette,  percekig, néha még ugrándozik is, hogy biztosan jól el legyen igazítva. Sőt van, hogy lefekvés után felkel és újból nekikezd, mert nem lett tökéletes:) Néha a kanapét is elkezdi a mancsaival nyomkodni, hogy kényelmesebb legyen, és így tett a bőrönddel is. Bár inkább kaparászásnak tűnt, lévén, hogy kemény felületű:) De megtalálta a helyét és befészkelte magát. Aztán reggel mikor felébredtem nem tudtam, hogy csak álmodtam-e, mert akkor már nem volt ott. De ahogy ránéztem a bőrönd tetejére nem volt egy cseppnyi kétségem sem, olyan horpadt volt:)
 Bárhonnan érünk haza, mindig kidől:)

A legújabb táplálásról szóló bejegyzésemben írtam, hogy Sunny most Belcando tápot eszik. Megrendeltük a szokásos adagot és ajándékba kaptunk egy ilyen praktikus kis szilikon tálkát.
Használaton kívül egyszerűen egy lapos koronggá alakítható. Egyébként két mélységet lehet állítani, így a víz sem tud kifolyni belőle. Túrához, utazáshoz nagyon jó:)


2 megjegyzés:

  1. Szia Kitti!

    Pár hete találtam rá a blogodra, mivel hozzánk is került egy csodálatos kis francia bulldog. Azóta lelkes olvasód vagyok, nagyon várom, hogy mikor kerül fel újabb kép-post :) Sunny nagyon szép kutyus!
    Mi most vagyunk a 14. hétben, a 12. hét után vihettük csak ki a lakásból, az oltások miatt, az állatorvos javaslatára. Addig pelenka volt, most zajlik a szobatisztaságra nevelés. Rengetegszer kell kivinni, inkább kis dologra. Nálatok mikor kezdett csökkenni a kis-nagy dolgok száma? Válaszod előre is köszönöm,
    Evelin és Mangó :)

    VálaszTörlés
  2. Kedves Evelin!

    Sunny-t mi kb. 9 hónapos koráig naponta 4-szer vittük ki: reggel, délben, délután és este, így nagyon ritkán fordult elő, hogy bepisilt, talán pár alkalommal az első hetekben. Bár eleinte még hajnalban is jártunk ki, mert felkelt és ki kellett mennie. Ez szerencsére hamar elmúlt:) Aztán már csak naponta háromszor megyünk ki hétköznaponként. Hétvégén, ha az idő is engedi, akkor órákat is sétálunk, nagyon szereti. Szóval úgy nagyjából ez az időszak (9 hónaposan) amikor már lehet csökkenteni a kivitelt. De kezdetben az a jó, ha minél többször mentek, mert akkor megtanulja, hogy a fűben kell pisilni, csak annyi fontos, hogy azért legyen egy rendszer, nagyjából azonos időben vigyétek mindennap és akkor tényleg nagyon hamar szobatiszta lesz.
    Ha lenne még kérdésed akkor emailt is írhatsz: kityuka@gmail.com


    üdv,
    Kitti

    VálaszTörlés