2013. június 12., szerda

Szeklény

Majdnem két éve írtam arról, hogy Sunny minek, illetve kinek képzeli magát néha. Legújabban könyvnek.
Íme:


Mint látható a szekrény alsó pár polca üres, korábban itt voltak a rattan kosarak és könyvek is. Csak Sunny elkezdte őket megízlelgetni, a kosarakat meg kifonni:) El is neveztük ezt a két tevékenységét, ha a kosarakat gyötörte, akkor mindig rászóltunk, hogy hagyja abba a kosarazást, ha meg a könyvek széleit szimatolta, akkor pedig kértük, hogy ne könyveljen:)




De az igazság az, hogy akkor mászik be a polcra, amikor tudja, hogy elmegyünk otthonról és ő nem jön velünk.


Amikor el kezdünk készülődni, akkor Sunny sokáig csak néz és várakozik, hogy megkapja-e a hámját, mert ha igen az azt jelenti, hogy ő is velünk tart. Ilyenkor alig lehet ráadni, mert izeg-mozog, ugrándozik örömében. De amikor sok idő múlva sem kerül elő a hám, akkor aggódni kezd és elbújik valahova. Korábban a virágok mögé, de most, hogy üres a polc, oda fészkeli be magát. De úgy, hogy orral megy be és valahogyan megfordul és onnan néz, mindig ugyanolyan fejjel:) Aztán egy kis kajával ki lehet csalogatni, de van, amikor nem jön be, csak beindul a nyálelválasztása és nem mozdul, mert tudja, hogy amint kijön, záródik mögötte az ajtó.

A legújabb tevékenysége, hogy minden kis zajra ugatni kezd, amikor alszik. Sunny az utcán sosem ugat, játék közben morog néha, de senkit nem ugatott még meg. Otthon is csak egy ideje kezdte és csak amikor már félálomban van, vagy mélyen alszik. A legapróbb neszre is felugrok és már azzal a lendülettel ugat is egy hatalmasat és rohan a zaj irányába, ha pedig nem tudja belőni, akkor csak áll és figyel, ugat még egyet-kettőt, zaklatottan néz, hogy mi miért vagyunk olyan nyugadtak, majd visszafekszik, szinte vállát rándítva, mintha mi sem történt volna. Tegnap este például már arra is így ugatva felriadt, hogy megszólaltam, mostanában mintha kicsit gyenge lenne az idegrendszere:) Úgy kell elképzelni, mint mikor egy ember felriad kiabálva hogy: "Jaj, mi volt ez?", vagy kicsit csúnyábban: "Mi a f....-om volt ez?" Na jó, inkább ez utóbbihoz tudnám hasonlítani Sunny riadalmait, bocsánat:)
Nem hiába, ő még mindig egy csodakutya:)


2 megjegyzés: