2014. június 10., kedd

Last minute Pünkösd

Sunny most éppen otthon hűsöl és pihen. Van is mit, mert a múlt hét vége felé gyorsan beneveztünk egy pünkösdi last minute-ra a Geréby kúriába. Már pikk-pakk összepakolom a kis táskájába a cuccait és indulhatunk is. Mert van neki külön utazós pakkja, kis dobozzal a kajának, 2 kis tálkával, 1-2 játékkal, vizes palackkal, zacskókkal.


Februárban nagyon megkedveltük az Alföld szívében, festői környezetben elhelyezkedő, hivatalos néven Geréby Kúria Hotel és Lovasudvart. Már akkor tudtuk, hogy ide visszatérünk még, sokszor. Üde zöld fű és árnyas ligetek vártak, a tóparti bokrokban vadkacsák masíroztak, a park madárcsicsergéstől volt hangos. Ahol februárban még hógolyóval dobálóztunk, ott most az  öntözőrendszer esőszerűen hulló vízcseppjei elől rohangáltunk.


Sunny hempergett a kis domboldalon, majdnem le is gurult örömében és megjegyezték, hogy olyan boldog kis kutya:) Amíg mi napoztunk, fürödtünk, addig ő a fák nyújtotta árnyékban hűsölt. Ez alkalommal négyesben voltunk, így Sunny 32 fokban is a fiúkkal együtt focizott, időnként visszarohant az árnyékba és kortyolt egy kis hűsítő vizet, hogy rögtön mehessen is vissza. Kicsit már aggódtam úgy hörgött szegényke, de olyan édesen játszott, hogy öröm volt nézni. Nagyjából ebből állt a napja:

- rohant inni -


- egy kicsit megpihent -
 - próbálta gyorsabban hidratálni magát -
- erőt gyűjtött, aztán rohant vissza:) -

Ilyen remek időben már a teraszon lehet reggelizni, ebédelni és vacsorázni, ami különösen jó, hiszen míg az étterembe nem engedik be a kutyákat, ide már magunkkal vihetjük őket.

 A hotelhoz tartozó lovasudvar is bővelkedik programokban a vendégek számára. Lovaskocsikkal jöttek értünk és a pusztán átvágtatva érkeztünk a bemutató helyszínére.

 Sunny a lovaskocsi padjai alatt találta meg a forróság elöli menedéket.
Majd az első sorból, természetesen árnyékból nézte végig érdeklődve a csikósok bemutatóját.
 


Már nem meglepő módon, miután hazaértünk Sunny kidőlt és végig aludta a nap hátralévő részét, és szerintem mára sincs más terve:)







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése