2014. március 10., hétfő

Tavasz

Sunny még mindig körbejár, mint a Nap (Bár Kopernikusz óta tudjuk, hogy ez nem így van.). Ahova épp besüt, ő ott megtalálható. Egyszerűen imádja, hétvégente állandóan sütteti magát.

Miután kipihente a hét fáradalmait, elindultunk vele egy jó kis sétára. Imád futni, felderíteni, állandóan küldetésben van ilyenkor. Sikerült elcsípni épp a levegőben:)
Ugrááááás!
Sor került az első árnyékban megpihenésre is

Ideje felkészülni a kullancsinvázióra, márciustól már beszélhetünk kullancs szezonról is.
Nyakörvet eddig még nem használtunk, inkább a spot on készítményeket részesítjük előnyben.
A spot on-ok szerintem hatékonyabb védettséget adnak, de rövidebb hatásidejük miatt jobban oda kell figyelni, és szükség szerint a kutyát újra kezelni kell 3-4 hetente.

Ezekből is több féle kapható, de általánosságban sorolhatjuk őket két nagy csoportba:
repellens hatású és nem repellens hatású. Az első nem csak elpusztítja az élősködőket, de távol is tartja a kutyánktól, míg második esetben az alkalmazás során a kullancs megtapadhat az állaton, de azt még a kórokozó átjutása előtt elpusztítja.

Korábban az Advantix-et alkalmaztuk, most viszont a Biospotix-ra esett a választásunk, a fő érv mellette az, hogy 100%-ban természetes készítmény, természetes esszenciás olajokat (germániumolaj) tartalmaz, tehát vegyszermentes, így biztonságos és nincs mellékhatása a kutyára nézve. Úgy hat, hogy az összetevői elzárják az élősködők légzőszerveit, meggyengítik az enyvüket és vázukat, amivel az állat szőrzetéhez tapadnak, így azok természetes módon pusztulnak el.
Meglátjuk, beválik-e. Sunny-ból eddig élete során két kullancsot szedtünk ki minden mellékhatás és fertőzés nélkül, bízom benne, hogy ez a szám nem fog növekedni és ezt kívánom minden kutyásnak!:)


5 megjegyzés:

  1. Nagyon jól elkapott képek lettek Sunny-ról :) Hál istennek még nem volt kullancs Maffino-ba, és remélem ez évben sem lesz. Bár ő is olyan kis dzsungelharcos mint a Ti Sunnytok :)

    VálaszTörlés
  2. Szia, érdekel majd mit tapasztaltok a Biospotix készítménnyel. Elég enyhe volt a tél , így lesz lehetősége bizonyítani. Jó lenne végre egy olyan szer ami használ is és kevésbé drasztikus összetevőkből áll.
    Sok puszi Sunnynak

    VálaszTörlés
  3. Sziasztok! A Biospotix bevált végül? Váltanánk mi is, de eddig elég vegyesek a vélemények róla. Köszönettel!

    VálaszTörlés
  4. Szia!

    Egyelőre úgy tűnik igen, bár a kullancs-invázió még később tetőzik, úgyhogy nem szeretnék elhamarkodottan véleményt mondani.

    Kitti

    VálaszTörlés
  5. Köszönjük a választ! Remélem ez a továbbiakban is így marad! Sajnos mi már idén találkoztunk kullanccsal is (Rákos-patak) és babéziás kutyussal is (meggyógyult), így minden információért hálás vagyok!
    Köszönettel: Mariann

    VálaszTörlés