2013. július 29., hétfő

Sunny Badacsonyban

Sunny idén a Balatonnál nyaralt velünk. Egy hétig voltunk Badacsonyban, mesés volt. Gyönyörű táj és panoráma, kedves vendéglátás.

Így kezdődött a hét:


Aztán megérkeztünk Badacsonyörsre, a hegy legeslegtetejére.

Azért esett erre a környékre a választásunk, hogy ha esetleg rossz idő lenne, akkor sokfelé lehessen kirándulni, mászkálni, mert bőven akadnak látnivalók.

Azonban gyönyörű időnk volt, ami Sunnyt tekintve azt jelenti, hogy baromi meleg van és nincs kedve megmozdulni, pláne nem hegyet mászni, így aztán nem maradt más mint gyönyörködni a kilátásban, nagyokat csobbanni, a medencéből nézni a Kékszalagot és a teraszon rozéfröccsöt kortyolgatni. Az összegyűjtött látnivalókat meg elteszem későbbre, vagy ha valaki esetleg szeretné bejárni a környéket, csak szóljon és átküldöm:)

Sunny kereste az árnyékot, általában a napozóágy alatt találta meg, így mindig óvatosnak kellett lennünk az előre-hátra billenésnél, nehogy beszoruljon. Boldogan fetrengett a fűben és közben alulról rugdosta az ágyat:)
Néha annyira meleg volt, hogy kint már az árnyék is kevés volt ahhoz, hogy Sunny kellemesen érezze magát, így amikor bementünk a klimatizált szobánkba egyből a padlóra hasalt, mint egy kis béka és hűtötte magát, majd eldőlt és nagyokat aludt.
Ő aludt, minket viszont sokszor nem hagyott, mert őrködött. Annyit ugatott mint élete 2,5 éve alatt összesen sem. Kutyabarát szállás volt, a tulaj kiképző, így neki is voltak kutyái és több vendég is hozta magával kedvencét. Sunny-n kívül mindenki kennelben lakott, amikor vitték őket sétáltatni Sunny rendszerint megugatott mindenkit, főleg, ha már félhomály volt és ő a teraszon pihente a nap fáradalmait, sőt embereket is megugatott, de csak ijedtében. Mert általában henyélt és a nagyobb zajokra felriadt. Már mindenki csak nevetett rajta.

A Balatonnál nem egyszerű feladat kutyával nyaralni, mivel a partra és a vízbe nem lehet vinni állatokat, ezért a legideálisabb hely a kirándulásra a tihanyi Belső-tó. Ezen a gyönyörű természetvédelmi területen szabadon szaladgálhat a kutyus, és még a vízbe is bemerészkedhet, hiszen a Belső-tó vize nem ajánlott emberi fürdőzése, így senkinek nem lehet kifogása az ellen, hogy kutyák pancsoljanak a vízben.

A pancsolás megvolt, úszást továbbra sem mutatott be Sunny. Azt meséltem, hogy tavaly belepottyant egy medencébe és lesüllyedt az aljára, meg sem próbált úszni. Gondoltuk idén, majd fokozatosan mélyülő vízben menni fog. Az az alapvető probléma, hogy Sunny nem szereti ha vizes, sem az esőt, sem a fürdést, hát most is csak óvatosan botorkált. Besétált, majd kiszaladt, ezt ismételgette többször.
Leginkább a hasát hűtötte a vízben.


Egy sima hétköznap vagy hétvégén átalussza a fél napot, most egy hétig éberen őrködött, napközben is alig pihent, láttuk rajta, hogy már nagy fáradt, így azon sem csodálkoztunk, hogy miután hazaértünk nagyjából két napig aludt, hol itt, hol ott kidőlve nagyokat szuszogva, nem riadt fel ugatva,nem igényelte a játékot, csak evett, ivott és nagyon keveset sétált.
Vizes kis törcsivel hűtöttük a nagy melegben
Így fest egy kis kutya egy hét nyaralás után:)
Annyira izmos, hogy le sem tudja tenni az első tapiját:)

3 megjegyzés:

  1. neee ez a balatonos kép :D miilyen nézés ez???? :D

    VálaszTörlés
  2. Hát én mindig is mondtam, hogy nem szereti a vizet, azt hiszem ez tükröződik az arcán:-)

    VálaszTörlés
  3. Hát én mindig is mondtam, hogy nem szereti a vizet, azt hiszem ez tükröződik az arcán:-)

    VálaszTörlés