2013. április 15., hétfő

Itt a tavasz

Végre eljött a régóta várt extra jó idő. Sétáltunk egy nagyot a csömöri földeken és elautóztunk a Királyrétre is. A Börzsöny nagy kedvencünk lett mostanában, csodaszép helyek vannak. De azt hiszem a Királyrétre nem sűrűn fogunk járni. Telis-tele van kirándulókkal, gondolom az erdei kisvasút vonzza annyira ide az embereket, de az ilyen helyeket sosem szerettem. Egyrészt nem lehet biztonságosan elengedni Sunnyt, mert mindig akad valaki, aki az utolsó métereket is autóval akarja megtenni, másrészt pedig amennyi ember megfordul itt egy-egy napos hétvégén, annyi erővel, akár a belvárosba is bemehetnénk, nyugalmat ott sem találnánk. 
Ráadásul egy kutya megtámadta Sunny-t, ilyen még sosem fordult elő velünk. Jöttek velünk szemben, a gazdák elengedték a kutyát és amikor megláttak minket, akkor pedig képtelenek voltak behívni. A kutya pedig rohanva közelített, majd mikor úgy egy méterre lehetett Sunnytól, hirtelen morogva rárontott, ráugrott. Gyorsan felemeltem Sunnyt, Gábor pedig megragadta a kutyát, hogy ne tudjon támadni. Amikor a gazdák odaértek, sűrűn elnézéseket kértek. Szerencsére nem történt semmi, az ijedtségen kívül. Ami leginkább rám volt jellemző. Bár a súly- és méretbeli különbség nem volt éppen elenyésző. Nagyon felelőtlen viselkedésnek tartom az ilyet. Ha a gazdi nem képes behívni a kutyáját, nagyon egyszerű a teendő: ne engedje el. Ha pedig valaki nem képes felmérni azt, hogy hallgat-e rá a kutyája, az ne tartson kutyát.

Sunny a csömöri földeken:

Nagyon melege volt
Ebben az időben már kell a víz is

Ez pedig a Királyrét felé készült, mi inkább egy dózer úton sétáltunk, erre legalább nem jött annyi ember, de így is egy szép kis tisztásra bukkantunk.


Megint csak jól kifáradt a kiskutya, a kis helyét kimostam, mivel levehető, ezért csak a huzatot, láthatóan Sunnyt ez nem zavarta.

A féltve őrzött delfinem most csak bizonyítékul szolgál, hogy mennyire elfáradt Sunny a nagy mozgásban, ha formában lenne, akkor ez a kép nem készülhett volna el, mert rögtön ráharapott volna, így pedig simán be tudtam tenni a mancsai alá, meg sem mozdult, pedig a kép kedvéért még igazgattam is csomószor:)


És a lényeget majdnem elfelejtettem.

Most már senki se halogassa tovább a kullancs elleni készítmények alkalmazását.


Mi az Advantix-et használjuk.

A használata pedig nagyon egyszerű:
Válasszuk ki a kutya méretének megfelelő Advantix®-et. (0-4 kg, 4-10 kg, 10-25 kg, 25-40 kg, 40 kg felett a megfelelő méretű tubusok kombinációjával tudunk kezelni). Sunny picit több mint 11 kg, ezért neki még elegendő a 4-10 kg-os kutyáknak való, bárki bármit mond:)

A pipetta tartalmát a kutya nyaki, háti testfelületére a szőrt gondosan széthajtva, a bőrre kell kinyomni.  10 kg alatti kutyának egy helyre, a tarkó-mar felső szakaszára egy pontban, míg 10 kg-nál nagyobb kutya esetén a pipetta tartalmát több, akár 3-4 helyre elosztva nyomjuk ki.
Ha készen vagyunk ne simogassuk a cseppentési helyeket, mert az hatóanyagvesztéssel járhat. Az Advantix® használatát havonta meg kell ismételni, hogy a kullancs, bolha, szúnyog, tetű és légyellenes hatás folyamatos maradjon.

Bővebben az Advantix honlapján olvashattok róla.


4 megjegyzés:

  1. Szia Kitti!
    Ahogy írod: végre megjött a jó idő!
    Sunny olyan boldog ezeken a képeken, még ha melege is volt, látszik, hogy nagyon élvezi.
    Mi a város másik végén, az Óbudai-szigeten voltunk. Korán, már reggel 8 óra előtt kimentünk, így alig voltak még rajtunk kívül. Nagyon jót sétáltunk és lementünk a sziget végében lévő partra, ahol az ár által kimosott nagy fatörzseken jót napoztunk. Isteni volt! Azt hiszem ezt lehet feltöltődésnek nevezni:-) Rumi ccsak finoman barátkozott a vízzel, éppen csak a mancsai lettek vizesek. Viszont remek rágcsálni valók voltak a kidőlt fák ágai, így kevésbé érdekelte a terepen található hulladék, ami sajnos még ezen a viszonylag eldugott helyen is probléma. Nem értem én az embereket...

    További napfényes napokat!
    M

    VálaszTörlés
  2. Szia!

    Nagyon jól hangzik a programotok, el is tudom képzelni a leírtak alapján, hogy milyen lehetett:)
    Sunny egyszer beleesett egy medencébe és kiderült, hogy nem tud úszni, meg sem próbált, csak süllyedt lefelé, aztán gyorsan kiraktuk a partra, megrázta magát majd újra a medence szélén egyensúlyozott:) Egyszer pedig a Tati-tónál próbáltuk megbarátkoztatni a vízzel, de csak a mancsait érte és egyből jött kifelé, ki érti őket:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. olyan nem volt, hogy ti is a vízben voltatok? talán akkor bátrabb lenne. lehet, hogy mi majd így fogunk próbálkozni:-)

      Törlés
    2. Hat ez egy szalloda medenceje volt es kutya csak a partra johetett, Sunny csak veletlenul belepottyant:-) inkabb slaggal szoktuk husiteni:-)

      Törlés