2012. június 29., péntek

Nyári szünet

Tiszta szégyen, hogy mióta nem írtam. De most nagy a nyugalom nálunk. Ősztől egészen tavaszig kitúráztuk magunkat. Tudtuk, ha jön a nyár, akkor ennek vége szakad pár hónapra, hogy aztán újult erővel fedezhessük fel Sunny-val a világot. 
Sunny hatalmas bundát növesztett a télen, így nem is fázott, ruha sem kellett rá, de ennek is meg van az árnyoldala. A nagy melegben elkezdett megszabadulni a bundájától. Így a napokban megint megfurminátoroztattuk. A furminator aljszőr és elhalt szőr kiszedésére alkalmas eszköz, mely az aljszőrt kiszedi, de a fedőszőrt nem vágja el és nem is trimmeli. Gyorsan eltávolítja a kihullott, elhalt aljszőrzetet, egy szebb és csillogóbb bundát maga után hagyva, ami alatt a bőr is jobban tud lélegezni. A jól átfésült bunda könnyebben szárad, kevesebb kellemetlen szagot áraszt magából, nehezebben fertőződik meg. A legtöbb kozmetikában használják, de azért a legjobb egy sajátot beszerezni, mi is így teszünk most. A fenti linken elérhető egy hosszabb leírás, érdemes elolvasni és használni, mert a lakásban tartott kutyáknak egész évben hullhat a szőrük. Sunny kifurminátorozott szőrőbél ki jött volna még egy kutya, hihetetlen mennyiségű volt, nagyon jó puha és csillogós lett a szőre és így remélem a meleget is jobban fogja viselni. Igazából a mozgásigénye ugyanúgy megvan, mint hűvösben, csak nagyon hamar felforrósodik a sötét kis bundája és lihegve menekül az árnyékba. A vizet nem szereti, így nem visszük úszkálni, helyette mi töltjük uszodában és vízparton a hétvégéket. Általában mielőtt elmegyünk valahova, elvisszük egy nagy sétára, már amekkorára lehet 30-35 fokban. Aztán pedig nyugodtan vagyunk, mert tudjuk, hogy a lakásban pihen és hűsöl. Este megvárjuk, hogy enyhüljön az idő és akkor is nagyot sétálunk, hogy levezethesse az energiát. Igazából én is jobban szeretem a kirándulós, napos, de hűvösebb időket, nagyon megszoktuk már, hogy együtt megyünk Sunny-val mindenhova és ebben az időszakban ez nagyon hiányzik, de előbb-utóbb úgyis jön az ősz, a nekünk való idő.
A bejegyzés címe ne tévesszen meg senkit, nem megy a blog nyári szünetre, (csak a kalandok) nemsokára töltök fel képeket és videókat is:)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése