2012. február 17., péntek

Statisztikai adatok alapján

Időként ránézek a blog részletes statisztikájára, megnézem a forrásokat, azt, hogy melyik bejegyzést olvasták a legtöbben és rápillantok a keresési kulcsszavakra is. Kíváncsi vagyok ki, hogy jut a blogomra, ennyi:)

Már többször is találkoztam olyan kulcsszavakkal, amelyek arra utalnak, hogy sok gazdi nem tudja, hogy adott időszakban mennyit illene nyomnia a kis bulldogjának. És nem is furcsállom, hogy valaki a google-n keresztül arra keres: "6 hónapos francia bulldog mérete". Amikor Sunny 10 hónapos volt én a tenyésztőhöz fordultam, hogy megfelelőenek látja-e Sunny súlyát és testfelépítését.

A blognak köszönhetően remélem most sokaknak tudok segíteni, Sunny a következőképpen növekedett:

3 hónaposan: 4,3
5 hónaposan: 5,8 kg
8 hónaposan: 7,3 kg
10 hónaposan: 9,3 kg
13 hónaposan: 10,9 kg


Általánosságban elmondható, hogy minden hónapban egy kilót szedett fel. A tenyésztő azt mondta a 9,3 kg-ra, Sunny 10 hónapos korában, hogy ráférnek még 1-1,5 kg, a tesói ennyivel voltak nehezebbek akkor, tehát az előbbi felsorolás adatait hozzá kell adni még egy picit és akkor teljesen megfelelően fejlődik a francia bulldog.
De mivel mi rendszeresen sétáltunk és kirándultunk vele, ezért több energiára volt szüksége, nem volt baj, csak nyugodtan adhattunk volna több kaját neki. A kanok súlya 13-14 kg-ig is normálisnak mondható.
Sunny szülei sem túl nagy méretű francia bulldogok, a fejük is szép formás, a testalkatuk arányos. Sunny most 13 hónapos és majdnem 11 kg, a standard szerint a kanok súlya 10-14 kg. Szóval bent vagyunk:) De még ráfér 1-2 kg ígyis. Sokan meglepődnek, amikor megtudják, hogy Sunny több mint 10 kiló, van aki bizony kételkedik, pedig köztudott, hogy a francia bulldog zömök tesfelépítésű:)

Egy fürdőszobai mérleg alkalmas a mérésre, csak annyit kell figyelni, hogy ne azt a mérést nézzük, amikor még rajta van a kutyán a kezünk és becsapós lehet, ha nem vesszük észre, hogy csak 3 lába van a mérlegen, tapasztalat:)
A marmagasságot illetően eltérő véleményeket olvastam már. A mar a gerinces állatok törzsének a lapocka fölött kidomborodó része. A marmagasság a mar legmagasabb pontjának a talajtól mért távolsága. Van aki szerint nincs standard, a lényeg, hogy a súly és a magasság legyen arányban, van aki szerint 33-40 cm között van a standard.
Mi a múlt héten mértük le Sunnyt és 37 cm a marmagassága, de ha az arányokat nézzük akkor is hozza a standard-et:)

A marmagasság mérésére segítségül egy kép:



Remélem, hogy most már hoznak találatot a keresések és szép kis formás bulldogok fognak szaladgálni az utcán:)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése