2012. január 30., hétfő

Hétvégi móka

Mindig szeretünk nagyokat sétálni, mert öröm Sunnyt nézni ilyenkor. Hétközben ritkán adódik ilyen alkalom, bár amint jobb idő lesz és tovább lesz világos mi is egyre nagyobb sétákra megyünk majd este is.
Amiatt, hogy hétközben nem tud olyan sokat mozogni Sunny, mint szeretnénk, ezért hétvégente szoktuk pótolni, de akkor aztán igazán. Egy, másfél órás folyamatos mozgásra is igénye van. De inkább azt mondom, hogy rohangálásra, mert mellettünk sétálni nem annyira szeret. A téli időjárás legtöbbször nem kedvez a kutyásoknak, mert sokszor sár van és nagyon hideg, de ha olyan szép napos adódik mint a szombat és a vasárnap, akkor nem szabad kihagyni. Mi ismét Csömör felé vettük az irányt. Majorszegiligeten keresztül a Szedervölgyig és vissza.

A környezet nagyon szép és változatos, hol erdős a táj, hol szántóföldek szabdalta ösvényeken keresztül vezet út, hol pedig egy kis patak felett átívelő hídon. Sokan járnak erre felé kutyáikkal, de nagyon sok lovassal is lehet útközben találkozni, vannak akik pedig biciklire pattannak. Sajnos azért akad néhány autós is, akik valószínűleg azt hiszik, hogy ők már kirándultak azzal, ha az autóikkal bemennek az erdő közepére és ott kiszállva tesznek egy kört a tó körül. (A tóhoz kutyával ne induljon senki, mert kutyákat nem lehet bevinni a területre.)

A térképen látszik egy próbálkozás jobbra, a Szedervölgytől visszafelé, mivel nem tudtuk, hogy milyen távolságra található a következő híd, illetve, hogy létezik-e egyáltalán a "két part összeköttetését biztosító vízfolyás felett átívelő műtárgy" (ez van, ha túl sok a mérnök:)) És a Nap sem sütött be a fák közé, így inkább az ismert úton haladtunk visszafelé. Sajnos a kitaposott utat nem sikerült elsőre megtalálni, de párhuzamosan mellette haladtunk, ami minket cipőben nem zavart, de Sunny tapijait eléggé szúrhatta, mert úgy ugrált végig mint egy kis mezei nyúl, úgyhogy inkább átvágtunk a földeken és az úton mentünk vissza az autóhoz.


Amint hazaértünk kapott egy kis uzsonnát Sunny, habár egy nap két alkalommal kap enni, amikor ennyi kalóriát eléget szüksége van tápanyagra. Miután megette, azonnal kidőlt és aludt. Éjszaka megpróbáltuk megint az új kis helyét, hátha most, hogy fáradt nem fog annyit fészkelődni, annyi trükköt csempésztünk a dologba, hogy a régi kis párnáját is otthagytuk. Reggel, amikor a lámpát kapcsoltam fel megpillantottam Sunnyt a következő helyzetben:

Majd kilógó nyelvvel, hunyorogva a fejét picit megemelve csalódottan rámpillantott: "Megint eljött a hétfő reggel, kelni kell..."

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése