2012. január 16., hétfő

Mindennapok sokadszorra

Hétvégén több vicces pillanatot is sikerült elcsípnem. A bal oldali kép Sunny pár hetes korában készülhetett, a jobb oldali pedig tegnap este:) A kiskori képeit a tenyésztőtől kaptuk meg nemrég, és sikerült annyira jellegezetes képeket kiválasztania, hogy sokat nem is kellett várni ennek alátámasztásával.



És egy kép, ami megcáfolja az eddigieket, Sunny most először nem a szőnyegen feküdt, de igyekztem úgy fotózni, hogy ne érhessen az a vád, hogy a szőnyeget tüntettem el, így jó, hogy nem tudott azon pihenni:)
Egyszer csak fogta magát és lefeküdt a szekrény elé, úgy hogy a jobb szeme már a szekrény alá nézett, az orrát pedig teljesen a bútorhoz nyomta. Sunny az esetek döntő többségében úgy fekszik le, hogy a hátát valaminek nekitámasztja, ez lehet akár egy ajtó, akár egy szekrény, de legtöbb esetben mi magunk, mert szeretünk a földön ülni vele:) A fekvést hason kezdi aztán amikor már mélyen alszik, akkor fogja magát és oldalra dől, nyöszörgéssel kísérve. Olyan izmosak a lábai, hogy ha az oldalán fekszik akkor nem érnek le a földre, rendszerint a levegőben vannak, az első lábait meg szépen egymásra helyezi:) Sokszor olyan dolgokat művel, hogy egyszerűen nem hisszük el. Totál álmos amikor felkel, előtte meg annyit nyöszörög mint egy vén ember, ennyire elfáradna a sétáktól és a sok játéktól:)

A múltkor feltöltött videóban azt mondják, hogy a francia bulldog nem harap. Hát... A lábamon lévő két darab zöldnek induló, lilába átmenő végül feketében elhalványuló folt nem ezt támasztja alá, és erről mesélhetne még pár ember, aki már a vendégünk volt:) Isten tudja miért, de néha csak belecsíp az emberekbe, mindkét "sérülésemet" elmérgesedett játék közben szereztem:) Sunny nagyon sokszor bepöccen, illetve úgy hív játékra, hogy morog és a négy lábával egyszerre ugrándozik előre, hátra. Íme egy videó erről, ami még karácsony előtt készült, ezért a sál:)


És ha nem figyelsz rá, akkor jelzésértékűen megharap. Nem emlékszem rá, hogy az életemben valaha haraptak-e már meg, így nem tudom milyen lehet, mert amikor Sunny megharap az olyan mintha valami nagyon megcsípne:) Annyira fáj hirtelen, hogy ordítás nélkül nem lehet kibírni, de csak 2-3 másodpercig fáj, utána már csak a harag miatt ordibálok vele:) Aztán mindaddig nem fáj, amíg hozzá nem érek, olyan mint egy zúzódás:) De senkit nem szeretnék riogatni, biztos nem minden francia bulldog ilyen:) Nem szoktam annyiban hagyni, muszáj rendre tanítani, mert nem szeretném, ha több ismerősünknek is pár hétig maradandó nyomot okozna a nálunk tett látogatás. Szóval, nyugi próbáljuk erről lenevelni, jöhettek nyugodtan:) Abban meg csak reménykedni tudok, hogy anyukám ezt a bejegyzést most nem fogja olvasni:) A másik dolog, amire újabban rákapott Sunny, hogy elkezd morogni úgy mint a videón és amikor elkapnánk, akkor menekülőre veszi, amikor utána eredünk, akkor egy csellel elszökik, ezt láthatóan nagyon élvezi, mert akár egy órán keresztül is ezt játszuk. Amikor ketten egyszerre indulunk, hogy elkapjuk, akkor nagyon berezel és gyorsan elfut a szőnyegre, ahol lefekszik, azaz megadja magát. De amint lát egy kis esélyt a menekülésre, rögtön felpattan:) Ezt a játékot én is nagyon szeretem, főleg, amikor el is tudok bújni és ráijesztek, amikor megtalál. Na az valami eszméletlen vicces, megijesztem és és elkezd tolatni, nem mer hátat fordítani nekem:) A fején is látszik, hogy rendesen megijedt, de tényleg csak addig, amíg elmúlik a "veszély", mert utána rögtön keménykedni kezd. Amikor így játékből csinálja, akkor sosem szoktuk lenyomni, vagy ráütni a hátsójára - ha rosszalkodik, akkor is csak a hátsójára csapunk, se az orrát, se más testrészét nem szoktuk megcsapni és szerintem senki ne is tegye, mert azzal nem lehet nevelni, csak félelemben tartani a kutyát - hanem mindig elkapjuk és jól megnyomorgatjuk:) Elég viccesek lehetünk, ahogy négykézláb üldözzük a kutyát, tuladonképpen nem is kell, hogy megharapjon, mert ettől a játéktól is vannak a térdemen kék, zöld foltok:)
A lassan gyógyuló zúzódások ellenére, nagyon jól kikapcsol, ha Sunnyval játszunk, fizikai feltöltődést utána mondjuk nem érzünk, de a lelkünknek nagyon jó:) Mert őt aztán nem érdekli az EU válsága, a forint gyengülése, az országok leminősítése, nem fog fárasztani egy este sem azzal, hogy milyen rossz dolgok történtek a világban, nekünk nem kell már messzire utaznunk, ha el akarjuk felejteni a gondokat, elég csak hazamenni:)


(Új videókat is töltöttem fel.)

1 megjegyzés: