2011. szeptember 5., hétfő

Ahol a víz az úr

Háromnegyed órát töltöttünk Szentendrén a Duna-parton, mert ismét 33 fok volt. Nem tudom miért, de én úgy vagyok az évszakokkal, ha március van, akkor előveszem a tavaszi kabátomat, ha június van, akkor papucsot húzok, mire pedig szeptember van, a nyári ruháim már a szekrényem alján várakoznak a következő nyárig, függetlenül attól, hogy milyen az idő. Elindultunk hát kicsit kirándulni egy szép "őszi" vasárnapon Sunnyval felszerelkezve, de nem tájékozódtunk a hőmérsékletről és a bulldogok köztudottan nem bírják ezt a hőséget., így nem sok időt töltöttünk a parton.
De lassan beköszönt az ősz, és az időjárás a bulldogoknak fog kedvezni. Sunny nagyon szeret menni, túrázni, ha kellemes az idő. Ezért nagyon várjuk már, mert már elterveztünk egy pár túra-útvonalat. Amiről majd fényképes beszámolókat is készítek.


Sunny nem szereti a vizet, többször is próbálkoztunk már, például a tatai Öreg-tónál is, kis szökőkutaknál, de nem élvezi. Itt pedig át kellett kelni egy kis vízfolyáson. Sokat időztünk mire továbbhaladtunk:)

 És ország-világnak megmutatja, hogy mekkora nyelve van:)

 Még véletlenül sem ért egyetlen porcikája sem a vízhez, szigorúan csak a kavicsokon lépkedett.

Ha nincs víz, semmi gond, rohangál minden felé, még ez a kavicsos talaj sem akadályozza meg, úgy megy előre. Bár hozzá kell tennem, hogy itt éppen egy korábbi nyársalás helyszínére siet, mert maradt ott egy kis sült szalonna az elszenesedett fák alatt:)

De jaj nekünk, ha egy kis víz keresztezi az utunkat. Csak a köveken volt hajlandó átkelni ezen a "bővízű" kis mellékágon. Innen a következőképpen indult el: bal lábát előrenyújtotta, majd visszahúzta a kőre, megint kicsit előrenyújtotta, már majdnem lépett is a következő kőre, de inkább megint visszahúzta:) Hosszú percekig, mintha kővé dermedt volna meg sem moccant, semmivel nem tudtuk átcsalogatni. Aztán szép lassan nagyon óvatosan átkelt a "folyón":)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése