2011. július 12., kedd

Kutyameleg

A forró nyári hónapokban a kutyákat fokozottan fenyegeti a hőguta veszélye. A francia bulldogokat a rövid arcszerkezetük miatt óvni kell a forróságtól, nehogy túlhevüljenek.  Az elmúlt napok időjárása, ez az iszonyatos hőség nagyon megviseli Sunny-t. Főleg, hogy még mindig küzd a fogváltással, mi pedig ennek hatására a 4-5 óra alvással:) A nagy meleg és a fogak növekedése okozta fájdalomtól teljesen zizi néha. Ilyenkor nem hallgat ránk, látni rajta, hogy most valami nem jó neki...
A kutyák csak a tappancsaikon keresztül képesek izzadni, a felesleges hőt csak lihegéssel tudják leadni. A különösen hőérzékeny kutyafajtáknál ezért kiemelten fontos, hogy a meleg nyári napokon a kora reggeli vagy késő esti hűvösebb órákban vigyük csak őket ki sétálni. Szintén fontos ügyelni rá, hogy mindig legyen friss víz a táljukban. Ha pedig a kutyus olyan, mint Sunny, akkor nekünk kell figyelni, hogy iszik-e eleget és néha odacsalogatni a tálkához és ivásra bírni:)
Mi már a lakásban nem éreztük annyira a meleget, Sunny viszont nagyon szaporán vette a levegőt és csak úgy 20 perc után állt vissza normálisra a légzése. Amikor tegnap sétálni mentünk már "csak" 28 fok volt, tiszta felüdülés a 38 fok után:)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése