2011. május 15., vasárnap

A sétáról


A kép a tegnapi délutáni séta alkalmával készült. A sok séta jót tesz a kuytusnak, na meg a gazdinak is.


Az a legjobb, ha a kutyák új élményektől, kalandoktól fáradnak el, a gazdival együtt. Ezért mi esténként mindig nagy sétákra megyünk, már-már túlzásba esünk, mert a múltkor kb. egy órát sétáltunk, mentünk egy jó nagy kört, földúton, bicikli úton, fűben, ahol csak lehetett. Aztán a másnapi sétánál arra lettünk figyelmesek, hogy Sunny sántikál. Gondoltam magamban, hogy engem nem ver át, mert eljátszott már ilyet, amikor nem volt kedve sétálni... De most szegényke tényleg alig bírt jönni, megnéztük a lábát és rájöttünk, hogy az előző napi hosszú sétától kikopott a tappancsa, nagyon:) Úgyhogy azóta óvatosabb túrákra megyünk, a francia bulldog amúgy sem az a kimondott túrázós típus:)

Néha egész jó móka a séta, de van amikor nagyon fárasztó, mert Sunny úgy megy, mintha porszívó volna. Fejét lehajtva, orrát a földig nyomva, szimatolva halad előre és ami csak elé kerül, azt bizony habozás nélkül megkóstolja. Az étlapon szerepel a levél, a virág, különböző ízletes bogyók, papírok, zsebkendők, rothadt almák, műanyag és fém darabok, desszertként pedig néhány különböző méretű kavics és csikk... Borzasztó fárasztó egész úton le-fel hajolgatni, "nem szabad"-okat kántálva...


Ilyenkor látja meg az ember, hogy milyen a környezet ahol él, ha csak megy előre, akkor észre sem veszi, hogy milyen dolgok vannak a földön, mennyi eldobott csikk és szemét.


Eddig ezt a környéket, ahol lakunk Zuglóban, egy tiszta, zöld környéknek tartottam, valahogy elkerülte a figyelmemet, hogy mennyi csikk és mindenféle dolog hever a földön. Irigylem azokat, akik tiszta városokban élnek és utálom azokat, akik szemetelnek az utcán (főleg a cigiseket...)


Ha mi, és a legtöbb kutyás - legalábbis itt - nem hagyjuk a kutya "dolgait" az utcán (bár szerencsére itt sok a zöld terület, úgyhogy a járdák, utak többnyire tiszták ilyen szempontból), akkor egy dohányos miért dobja el az égő cigarettáját ott ahol kedve tartja?


Ez mostmár nem is csak a kiskutyusok szempontjából bosszant...


Egyszer majd hátha nálunk is felüti fejét a kulturáltság...:)

















Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése