2011. május 14., szombat

Nomen est omen

Egy jó név megválasztása a kutyusoknál nem egyszerű, a legjobb ha rövid és "dallamos" nevet választunk. Sunny törzskönyvi neve "Playboy". Sokat gondolkoztunk, hogy nevezzük el, aztán láttuk a Terhes társaság c. filmet. A filmben a francia bulldogot is Sunnynak hívták.
Bár ekkor még nem voltunk biztosak abban, hogy így fogjuk hívni "Playboy"-t. Aztán valahol hallottam Marvin Gaye előadásában a Sunny c. számot, akkor már tudtam, Sunny lesz.

"Sunny, yesterday my life was filled with rain
Sunny, you smiled at me and really eased the pain
Oh, the dark days are gone and the bright days are here
My sunny one shines so sincere
Oh sunny one so true, I love you..."
Az, hogy miért abban a pillanatban vált egyértelművé, hogy így fogjuk
hívni a kiskutyust annak egy nagyon szomorú oka van.

Tavaly elveszítettünk egy kiskutyust, akit Vendelnek hívtak. Úgy érzem írnom kell róla is, hiszen Ő is az életünk része volt és sosem fogjuk őt elfelejteni. Nagyon hirtelen hagyott itt minket és akkor úgy voltam vele, hogy lehet, hogy többet nem szeretnék kutyát, nagyon megviselt minket a dolog.
Erről is szeretnék majd írni, hogy hasonló baleseteket, mint ami Venivel történt el tudják kerülni a szerető gazdik és ebből az esetből tanuljanak. Sokan mondták, hogy egy új kiskutya enyhítené a fájdalmunkat, de úgy gondoltam, hogy Venit senki nem tudja pótolni és nekem idő kell ahhoz, hogy Venit elengedjem, és a mai napig úgy gondolom, hogy jár ez a tisztelet azoknak a kiskutyáknak és kis állatoknak, akiknek valami oknál fogva nagyon rövid idő jutott ezen a földön.

Majdnem 9 hónap telt el mire úgy éreztük, hogy mégis csak jó lenne egy kiskutyus a házhoz:) Hiányzott már az egész, az esti séták, a délutáni játékok és minden.

Így mostmár szerintem teljesen egyértelmű, hogy miért a Sunny c. dal alapján kapta a nevét a mi kiskutyánk:)

Bár nem is mi lennénk, ha valóban ezen a néven hívnánk mindig... A teljesség igénye nélkül néhány állandósult becenév: Sancho, Sancho Panza, Szaniter, Szandi, Saunders...:) Bár ha éppen leszidom, akkor előfordul, hogy kicsúszik a számon egy-egy: "Hé Öcsi" felkiáltás.

Remélem ennek ellenére meg fogja tanulni a nevét:)

Kiegészítés: 2012. október
Sunny már megtanulta a nevét, sőt mellé még vagy 3 másikat is, pl. a Makkinál is tudja, hogy neki szólunk, de van még pár neve, általában 1-2 hétig hívjuk valahogy, aztán el is felejtjük, de néhány megmarad, tavasszal például Piramidnak hívtam, gőzöm sincs, milyen indíttatásból...:)
Még figyel a Mackóra is, meg a Piszikutyára is. És úgy egyébként megfigyeltem, hogy a bulldog gazdik előszeretettel hívjuk csak simán Ördögnek a kutyusukat.
Sőt egyszer egy autóból kiabáltak ki Sunnynak, hogy: "Az ördög kutyáááája":)
De Ronika gazdája szokta Sunnyt még úrfinak is hívni.

Szóval már egy jó ideje a Sunny mellett a Makki is állandósult, ki tudja mi jön még:) De hát, akit szeretnek azt becézgetik is, ennyi:)














Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése