2011. május 22., vasárnap

Mindennapok

Már 3 hete, hogy Sunny velünk van:) Egész gyorsan eltelt ez az idő, kezdünk már összeszokni, megismerni, kiismerni egymást.

Az első egy hét nagyon nehéz volt, rendesen átalakította az életünket:)

És sokat bosszantott, de ezt magamnak is köszönhetem, mert előbb is elpakolhattam volna minden olyan dolgot, amit elérhet Sunny...

Aki kutyát vállal, főleg, ha kölyökkutyát, akkor tudnia kell, hogy a kényelmét fel kell adnia, egy jó időre biztosan. De ez szerintem olyan dolog, amit kárpótol (bőven) a kiskutyus egy-egy tekintete, az egész lénye. Szeretnénk sok képet csinálni Sunnyról, mert már annyit nőtt így is, hogy a végén még nem lesznek kiskori képeink róla, bár szerintem úgysem fogom elfelejteni a kispofáját sosem, de azért a blog is jobban néz ki képekkel illusztrálva:)









Sunny kedvenc játéka egy hatalmas plüss angol bulldog:) Mellesleg ezt megelőzően az enyém volt...











Hamarosan szeretném elkezdeni a tanítását, bár 4-5 hónapos kortól előbb nem érdemes, addig csak egy-két "parancsot" (ül, ott marad, gyere) és a nevét kellene megtanulnia, ez is nagyon nagy feladat egy kiskutyának.


Az "ül" az már nagyon megy, mert kezdettől fogva úgy kapja meg a kaját, hogy mondjuk neki, hogy ül (eleinte rásegítettünk:)) és csak azt követően kapja meg a tálkát, ha szépen leült. Ettől egyszerűbb trükk szerintem nincs is:)


A nevét szerintem még nem tudja, ennek oka lehet amit egy korábbi bejegyezésben írtam, hogy mindig össze-vissza becézgetjük:)


A "gyere"-nél még nem tudom eldönteni, hogy tudja-e már, vagy csak véletlenül sikerül odajönni hozzám:)


De türelmesnek kell lenni és tényleg minél többször ismételgetni ezeket. Tudom, hogy könnyebb lenne jutalomfalatkákkal, de egyelőre a száraztápot is vízbe áztatva adjuk neki, mert ígyis úgy habzsol evés közben, hogy így a legkisebb a kockázata annak, hogy valami "cigány útra" menjen. Szóval nálunk még nincsenek falatkák, minden "feladat" teljesítése után dícséret jár és úgy tűnik ez is hatásos. Egyébként a jutalom falatkával való tanításnál is az a lényeg, hogy csak kezdetben, de akkor sem minden alkalommal kell falatot adni, sőt egy idő elteltével elég csak a dícséret, simogatás is.


Ilyen kicsi korban azért sem érdemes még nagyon más, bonyolultabb, összetettebb dolgokra tanítani, mert hatalmas feladat a szobatisztságra szoktatás is. A gazdinak is és a kutyunak is. De Sunnynak ez nagyon jól megy, bár ez leginkább Gábor érdeme, mert hajnali fél 5-5-kor ő szokta kivinni. Ilyenkor Sunny már mindig felébred, de csak azért, mert már nem bírja tovább tartogatni a dolgokat. Gyorsan kiviszi, Sunny elvégzi, amit el kell és utána lehet tovább aludni. Ha majd nagyobb lesz, akkor már megszűnik ez a hajnali móka és elég lesz csak reggel kimenni.


Szombaton - hihetetlen de - 8:45-ig aludtunk, na jó a hajnali kimentel megvolt, de utána volt nagy alvás:)








Ebben a pihe-puha, óriási, kockás párnában alszik Sunny:)







Ha elmegyünk itthonról, akkor rövid idő után már nagyon hiányzik Sunny és sokat gondolok arra, hogy vajon mit csinálhat otthon, mit rosszalkodhat, jól el van-e... De néha azért itthon kell hagyni, főleg amikor ilyen hőség van mint a napokban, mert a meleget egyáltalán nem bírja ez a fajta...













De azért van amit a kis helyétől is jobban szeret, ez pedig Gábor volt Babzsákfotelja:)



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése